Kamers – Business & Lifestyle

De club heeft een aantal afdelingen, Kamers, elk georganiseerd rond een gemeenschappelijke interesse. Deze Kamers zijn de inspiratiebronnen die boeiende ontmoetingen en intellectuele kruisbestuiving mogelijk maken.

Voor elk van deze is er een activiteitenkalender die samengesteld wordt binnen de aparte afdelingen, onder leiding van een Kamer Bestuurder.

Maar er wordt ook gedacht aan initiaties voor de andere leden om hen kennis te laten maken met bijvoorbeeld de golfsport via een “practice” initiatie, met de Jacht via een kleiduifschieting of met Sailing via een zeilinitiatie.

Voorts kunnen de Kamers relaties uitbouwen met buitenlandse Liaison clubs, dit ter versterking van de internationale connecties.

De activiteiten van de Kamers zijn meestal exclusief van aard, maar daarom niet duur. Het exclusieve schuilt achter de inspirerende personen, de unieke locaties of de verrassende combinatie van beide.
De realisatie van deze exclusieve ontmoetingen en activiteiten lukt meestal dankzij het unieke netwerk van de leden.

Clubkamers

Naast de eigen Kamers van de club, elk georganiseerd rond een gemeenschappelijke interesse van de leden zijn er ook de Club Kamers.
Deze Club Kamers zijn een onderdeel van onze Home of Clubs, waar enkele bestaande verenigingen de faciliteiten van de club gebruiken. Ze hebben een aparte structuur en organisatie, maar zijn zeker interessant qua activiteiten, waar onze leden dan ook mogen aan deelnemen.
Antwerpen Cultuurstad, werd opgericht in navolging van het cultuurjaar 1993, is een vereniging die cultuurminnende leden om en rond Antwerpen samenbrengt.
De raad van bestuur organiseert diverse activiteiten en deelnames aan evenementen rond cultuur.
Daarnaast beloont de AC-cultuurprijs een waardevol cultureel initiatief met een geldprijs.

NEDwerk Antwerpen is een initiatief van de Nederlandse Kamer van  Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK). Het doel is om ondernemers uit de regio Groot Antwerpen de gelegenheid te bieden de banden tussen Vlaanderen en Nederland verder aan te halen. NEDwerk Antwerpen staat onder auspiciën van het Consulaat-Generaal der Nederlanden in Antwerpen.

HR aan de Stroom is de community van de HR professionals van de regio Antwerpen.
Een lokale vereniging omdat de bestaande HR initiatieven vaak gecentraliseerd zijn in Brussel. En de activiteiten zijn, gezien de mobiliteit, niet echt vlot meer bereikbaar. Temeer er rond Antwerpen (Haven, Diamant, Start-ups, …) een specifieke HR aanpak vereist is.